SME Advies heeft jarenlange ervaring met het motiveren tot en stimuleren van gedragsverandering bij allerlei doelgroepen om energie te besparen. Voor de één is geld een drijfveer, voor de ander het milieu. Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander, voor iedere doelgroep is een andere aanpak nodig.

Onze visie op energie besparen

De energierekening vormt een steeds grotere kostenpost in het huishoudboekje van bewoners. In bepaalde gevallen spreken we zelfs van energiearmoede. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen op de energierekening. Door gedragsaanpassing alleen, is al gemakkelijk 10% besparingswinst te behalen. Daar zetten we als SME Advies creatief en effectief op in.

Hoe pak je energiebesparen aan?

De mogelijkheden tot besparing zijn legio. De echte uitdaging ligt in het bereiken van de doelgroep. Want hoe zorgt u er nu voor dat de huishoudens in uw gemeente of uw huurders hiermee aan de slag gaan? SME Advies heeft daar jarenlange ervaring in opgebouwd. We geloven dat iedere doelgroep recht heeft op een eigen benadering. Door onze praktijkervaring kennen we uw doelgroepen en hebben we bewezen, praktische aanpakken ontwikkeld. We zoeken naar creatieve oplossingen voor uitdagende doelstellingen die opdrachtgevers ons meegeven. We maken in onze aanpak volop gebruik van de sociale communicatie-instrumenten als participatie en sociaal leren.

Naast deze concrete projectervaring met diverse doelgroepen voeren we ook regelmatig onderzoek en inventarisatiestudies uit. Dit doen we voor diverse opdrachtgevers. Zo werken we van Rijk tot praktijk en geven we u praktische adviezen waar u écht iets aan heeft. We zijn u van dienst in verschillende stadia van uw traject: beleidsontwikkeling, planvorming, projectuitvoering, monitoring, onderzoek en evaluatie.