Blog

Is het echt waar dan?

Imke Tegels - Senior adviseur bij SME Advies

imke sje

‘Is het echt waar dan?’ vraagt Kamilla, een deelnemer uit een van mijn workshops in Amsterdam. We hebben het over aardgasvrij wonen. Kamilla heeft er wel eens van gehoord. Ze heeft er zelfs al...

Lees meer: Is het echt waar dan?

Verliefde puber doucht het langst!

Imke Tegels - Senior adviseur bij SME Advies

imke sje

Milieu Centraal opende recent de aanval op het douchegedrag. En dan vooral van jongeren van 18 tot 35. Zij staan twee keer zo lang onder de douche als kinderen en ouderen. Douchen is echt gedrag. Je bent gewend om lang te douchen of juist kort. Na meer dan 100 workshops te hebben gegeven, heb ik er inmiddels wel vertrouwen in dat er altijd iemand in de groep ruim een half uur tot een uur doucht. Een leuk onderwerp.

Lees meer: Verliefde puber doucht het langst!

Nul op de rekening?

Imke Tegels - Senior adviseur bij SME Advies

imke sjeEr komen steeds meer nare verhalen dat nul-op-de-meter is mislukt. De meter komt niet op nul uit en de rekening dus ook niet. Nul-op-de-meter is aanvankelijk opgezet door Platform31 en het programma Energiesprong voor de sociale huursector met de ambitie om in eerste instantie 11.000 woningen naar nul-op-de-meter te renoveren.

Lees meer: Nul op de rekening?

Vakantiebespaartips

Imke Tegels - Senior adviseur bij SME Advies

imke sje

  • Trek alle stekkers er zoveel mogelijk uit!
    De lampen van dimmers, je beweegbare bodem van je bed, je wekkerradio, je magnetron, koffiezetapparaat, opladers, je wasmachine en de droger bijna alles heeft sluipstroom. Dus stekkers eruit en je weet zeker dat het apparaat geen stroom én geen kortsluiting veroorzaakt.

Lees meer: Vakantiebespaartips