Kies je doelgroep

Medewerkers corporaties

 • Een beter… begint bij jezelf…
 • Als je huurders mee wilt nemen in energiebesparing hoor je al snel wat doen jullie als corporatie dan?
 • De medewerkers worden enthousiast en gaan vanuit hun eigen ervaring mensen aanspreken om mee te doen met projecten,
 • maar ook met je eigen medewerkers kun je je eigen energiedoelstellingen verwezenlijken,
 • binnen je eigen vestiging valt ook nog aardig wat te besparen,
 • SME Advies heeft ook diverse corporatiemedewerkers opgeleid tot energiecoach, zo blijft de kennis en de contacten met de huurders in huis. 
 • Energiebesparingsworkshop

  Tijdens de energiebesparingsworkshop van SME Advies komen diverse energieonderwerpen aan bod. Denk aan de energierekening, sluip- en standby verbruik, grootverbruikers en energielabels van apparaten. Echter ook zaken als overstappen van energieleverancier en het vastzetten van contracten komt aan de orde, niet zo zeer om geld of energie te besparen maar omdat het leeft onder mensen. Tijdens de workshops geven wij de deelnemers inzicht in de trucjes die leveranciers toepassen om burgers over de streep te trekken, zo kunnen zij zelf een bewuste keuze maken.

  Lees meer...
 • Energiecampagne Nieuwe Stijl

  Om mensen echt te bewegen blijvend energie te besparen is er méér nodig dan een standaard energiecampagne met bijvoorbeeld een energieloket en/of subsidieregeling. Wij geloven en ervaren dat mensen ook op heel andere manieren te bereiken en te motiveren zijn voor energiebesparing. Door te beseffen dat ‘de particuliere huiseigenaar’ tevens een ouder is, lid van een sportclub, of professional op zijn/haar vakgebied, worden nieuwe deuren geopend.

  Lees meer...
 • Energy Battle

  Tijdens een Energy Battle strijden diverse groepen tegen elkaar om de meeste energie te besparen. SME Advies heeft al verschillende energiewedstrijden opgezet en uitgevoerd. Een Energy battle kunt u net zo groot optuigen als u zelf wilt. Deelnemers kunt u de meterstanden zelf (analoog) laten aflezen, maar het is ook mogelijk om een online monitoringssysteem in te zetten met een speciale website. Op die website is de battle dan 24/7 te volgen.

  Lees meer...
 • Opleiding tot energieadviseur of energiecoach

  SME Advies leidt diverse doelgroepen op tot energieadviseur/energiecoach. Denk aan re-integranten, bewoners/huurders of medewerkers van woningcorporaties zelf. Een opgeleide energieadviseur is in staat mensen een energieadvies op maat te geven. Samen met de bewoner wordt de woning doorlopen en benoemt de adviseur de besparingsmogelijkheden per ruimte. Heel praktisch en concreet dus. Door de besparing ook in euro’s te noemen raken bewoners extra gemotiveerd.

  Lees meer...