Kies je doelgroep

Huurders

 • Met je huurders je energiedoelstellingen bereiken,
 • vooraf aan een renovatie mensen opwarmen voor energiebesparing,
 • of het opleuken van een informatiebijeenkomst over de renovatie,
 • na afloop van een renovatie aangeven wat er is gedaan maar ook wat er van je huurder wordt verwacht, energetische maatregelen worden zo teniet gedaan door verkeerd gedrag,
 • maar ook energiebesparing als tegenhanger van een huurverhoging,
 • een keer contact met je huurder in positieve zin, zonder dat je iets van hem of haar wil, sterker nog, je komt iets brengen. 
 • Energiebesparingsworkshop

  Tijdens de energiebesparingsworkshop van SME Advies komen diverse energieonderwerpen aan bod. Denk aan de energierekening, sluip- en standby verbruik, grootverbruikers en energielabels van apparaten. Echter ook zaken als overstappen van energieleverancier en het vastzetten van contracten komt aan de orde, niet zo zeer om geld of energie te besparen maar omdat het leeft onder mensen. Tijdens de workshops geven wij de deelnemers inzicht in de trucjes die leveranciers toepassen om burgers over de streep te trekken, zo kunnen zij zelf een bewuste keuze maken.

  Lees meer...
 • Energiemarkt

  Wilt u mensen op een concrete en tastbare manier informeren over de mogelijkheden van energiebesparing? Dan is een energiemarkt wellicht de oplossing. SME Advies brengt voor u de lokale aannemers, installateurs en glaszetters bijeen. Daarmee kunt u bewoners wijzen op slimme energie investeringen in de woning.

  Lees meer...
 • Energieparty

  De Energieparty van SME Advies heeft het karakter van een tupperwareparty. De Energieparty is een mooi voorbeeld van de sociale netwerkbenadering, een bewezen effectief communicatiemiddel. De energieparty's vinden plaats bij mensen thuis met ongeveer zes mensen, dit kunnen vrienden of kennissen zijn of bijvoorbeeld buurtgenoten. Tijdens de Energieparty wordt aan de hand van een energieboom gekeken hoe de deelnemer het best kan besparen.

  Lees meer...
 • Energiequiz

  De Energiequiz is een quiz die het thema op een interactieve, ludieke manier op de kaart zet. De quiz is zeer goed in te zetten als opwarmer tijdens bijvoorbeeld een informatieavond. Het aantal deelnemers is minimaal 8 en er is geen maximum. In kleine groepjes van maximaal 5 personen wordt de quiz gezamenlijk ingevuld. Doordat de deelnemers moeten samenwerken, zie je dat er nieuwe contacten ontstaan tussen de bewoners.

  Lees meer...
 • Energy Battle

  Tijdens een Energy Battle strijden diverse groepen tegen elkaar om de meeste energie te besparen. SME Advies heeft al verschillende energiewedstrijden opgezet en uitgevoerd. Een Energy battle kunt u net zo groot optuigen als u zelf wilt. Deelnemers kunt u de meterstanden zelf (analoog) laten aflezen, maar het is ook mogelijk om een online monitoringssysteem in te zetten met een speciale website. Op die website is de battle dan 24/7 te volgen.

  Lees meer...
 • Opleiding tot energieadviseur of energiecoach

  SME Advies leidt diverse doelgroepen op tot energieadviseur/energiecoach. Denk aan re-integranten, bewoners/huurders of medewerkers van woningcorporaties zelf. Een opgeleide energieadviseur is in staat mensen een energieadvies op maat te geven. Samen met de bewoner wordt de woning doorlopen en benoemt de adviseur de besparingsmogelijkheden per ruimte. Heel praktisch en concreet dus. Door de besparing ook in euro’s te noemen raken bewoners extra gemotiveerd.

  Lees meer...