Kies je doelgroep

Bewoners

 • Een doelgroep die je nodig hebt bij het realiseren van je energiebeleid,
 • die niet bij voorbaat geïnteresseerd is in energie en energiebesparing,
 • die ontzorgt wil worden,
 • zowel in het aanbrengen van fysieke maatregelen als in gedragsaspecten,
 • die een echte trigger nodig heeft om daadwerkelijk mee te doen. 
 • Energiebesparingsworkshop

  Tijdens de energiebesparingsworkshop van SME Advies komen diverse energieonderwerpen aan bod. Denk aan de energierekening, sluip- en standby verbruik, grootverbruikers en energielabels van apparaten. Echter ook zaken als overstappen van energieleverancier en het vastzetten van contracten komt aan de orde, niet zo zeer om geld of energie te besparen maar omdat het leeft onder mensen. Tijdens de workshops geven wij de deelnemers inzicht in de trucjes die leveranciers toepassen om burgers over de streep te trekken, zo kunnen zij zelf een bewuste keuze maken.

  Lees meer...
 • Energiemarkt

  Wilt u mensen op een concrete en tastbare manier informeren over de mogelijkheden van energiebesparing? Dan is een energiemarkt wellicht de oplossing. SME Advies brengt voor u de lokale aannemers, installateurs en glaszetters bijeen. Daarmee kunt u bewoners wijzen op slimme energie investeringen in de woning.

  Lees meer...
 • Energieparty

  De Energieparty van SME Advies heeft het karakter van een tupperwareparty. De Energieparty is een mooi voorbeeld van de sociale netwerkbenadering, een bewezen effectief communicatiemiddel. De energieparty's vinden plaats bij mensen thuis met ongeveer zes mensen, dit kunnen vrienden of kennissen zijn of bijvoorbeeld buurtgenoten. Tijdens de Energieparty wordt aan de hand van een energieboom gekeken hoe de deelnemer het best kan besparen.

  Lees meer...
 • Energiequiz

  De Energiequiz is een quiz die het thema op een interactieve, ludieke manier op de kaart zet. De quiz is zeer goed in te zetten als opwarmer tijdens bijvoorbeeld een informatieavond. Het aantal deelnemers is minimaal 8 en er is geen maximum. In kleine groepjes van maximaal 5 personen wordt de quiz gezamenlijk ingevuld. Doordat de deelnemers moeten samenwerken, zie je dat er nieuwe contacten ontstaan tussen de bewoners.

  Lees meer...
 • Opleiding tot energieadviseur of energiecoach

  SME Advies leidt diverse doelgroepen op tot energieadviseur/energiecoach. Denk aan re-integranten, bewoners/huurders of medewerkers van woningcorporaties zelf. Een opgeleide energieadviseur is in staat mensen een energieadvies op maat te geven. Samen met de bewoner wordt de woning doorlopen en benoemt de adviseur de besparingsmogelijkheden per ruimte. Heel praktisch en concreet dus. Door de besparing ook in euro’s te noemen raken bewoners extra gemotiveerd.

  Lees meer...