Imke Tegels - Senior adviseur bij SME Advies

Vanochtend op de reclame werd hij weer aangeprezen, de Nest-thermostaat van Essent. De thermostaat die je op afstand vast kan aanzetten waardoor het heerlijk warm is als je thuiskomt.

Oververhit

Ik ken dat helemaal niet. Ik werk altijd net iets te lang door zodat ik de 35 minuten die ik moet fietsen van kantoor naar huis eigenlijk in 25 minuten moet realiseren. Zwaar oververhit plof ik binnen en word ik verwelkomd door drie enthousiaste meiden die willen vertellen hoe hun dag was én honger hebben.

Snaveltjes voeden

Nog half met mijn jas aan, begin ik ‘ja’ te knikken op alle verhalen en te hummen als teken dat ik luister en hun begrijp. Ik schenk een portje in en geniet van de koelkast die even open moet om te zien wat ik ook al weer had bedacht om te eten. De koele lucht waait me tegemoet waardoor ik het heel even iets minder warm heb. Tijdens het eten koken, stop ik tomaatjes in mijn kinderen die als kleine vogeltjes met hun snaveltjes open, net iets te dichtbij naast me blijven staan. Ik was de broodtrommeltjes en drinkbekers af en vul ze vast voor morgen. Ik dek de tafel en in de tussentijd probeer ik ook nog wat speelgoed op te ruimen.

Ik roep de kinderen, een keer of vier, dat we gaan eten en na het eten gaat het hele spul naar boven. In bad en in bed en dan...dan is het huis weer van ons. Ik plof op de bank met een kopje thee maar dan heb ik nog minimaal een uur nodig om af te koelen.

De Nest-thermostaat, ik zou willen dat ik hem nodig had.